Informació (II)

Elaboració pròpia

Elaboració pròpia

En l’elaboració del nostre treball sobre la llengua aranesa al món escolar, ens van sorgint una caterva de preguntes, alguna de les quals, relacionada amb la informació, hem assajat de contestar ni que siga parcialment.

És la informació sempre certa i veraç? Si no és pas veritable tota la informació dels polsosos documents històrics, custodiats pel prestigi de savis i institucions benemèrites, tampoc no podem esperar, ingènuament, que tot allò que flueix per la xarxa virtual -siguen blogs, wikipèdies o pàgines oficials-, fruïsca del certificat d’autenticitat. Cal observar doncs una actitud vigilant amb les fonts d’informació, triar les que considerem més segures i, de ser possible, proveir-nos de més d’un recurs. És això que hem mirat de fer quan hem tingut algun dubte.

“Els xafarders” Norman Rockwell Museum Archival Collections

“Els xafarders” Norman Rockwell Museum Archival Collections

Resulta útil al nostre propòsit qualsevol informació relacionada sota el mateix epígarf? No, ben sovint un excés d’informació torba i desencamina. De fet, cal aprendre a emprar estratègies de cerca d’informació per tal de no deixar-nos aclaparar per una munió de dades i documents. Crec que en certa mesura nosaltres hem estat víctimes tant de l’abundor, per a certs temes, com de l’escassesa per a algun altre. Així que ens ha tocat aprendre sobre la marxa, tant la necessitat de seleccionar i discriminar, com de fer servir altres instruments i camins d’indagació.

Podem disposar de tota la informació i fer-ne ús ad libitum? No, hi ha drets de propietat intel·lectual que cal preservar, i axí, per tal de poder-vos afegir la imatge anterior, hem hagut d’acceptar ‘on line’ uns acords amb el Museu Norman Rockwell, un terme dels qual ens permet fer ús de “objects available in digital format for purposes of private study, scholarship and research.”, com és el cas d’aquest blog.

Ens adonem que el treball col·laboratiu a l’espai digital requereix conèixer certs procediments de navegació i ‘normes de convivència’.

Foto: judy_and_ed

Foto: judy_and_ed

Rafel Mompó

Grop d’Aranés

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Autoavaluació projecte i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s