Sobre nosaltres

Els quatre components del grup som estudiants de primer any del Grau de Llengua i Literatura Catalanes a la UOC. El grup ha estat creat en el marc de l’assignatura de Competències TIC en Llengua i Literatura Catalanes. Tot just estem fent les primeres passes en aquesta universitat i ens estem avesant a la dinàmica d’estudiar a distància.

Abans de formar el grup vam compartir amb els altres companys alguns blogs i wikis així com alguns enllaços, mitjançant els quals vam mostrar els nostres interessos i aficions. Després d’això vamgroup-157841_640 participar en un debat sobre un cas que ens va proposar el nostre consultor, en Jordi Ros, on vam poder reflexionar sobre diferents problemes que es poden donar quan es treballa en equip i a distància. Les aportacions que es van fer per part de tots varen ser realment engrescadores i van ser l’últim pas abans que ens demanés que forméssim el grup.

El procés no va ser fàcil i es va allargar alguns dies més del que estava previst. Un dels punts que va ajudar a la formació del grup va ser l’aproximació als temes de l’aranès i de les llengües a l’escola. Un cop decidit el grup, una de les primeres coses que vam fer va ser triar nom i tema: Grop d’Aranés, “grup d’aranès” en llengua aranesa, ens va semblar el nom ideal, i “L’aranès a l’escola” com a tema era el més adient.

El Grop d’Aranés està format pels següents components:

MontserratCabezudoLópezMontserrat Cabezudo, de 38 anys. És de Vilanova i la Geltrú i aquest és el seu primer any a la universitat , compagina els seus estudis amb la cura dels seus cinc fills.

MontseGalíEscarpenterMontse Galí, de 47 anys. Viu a Mataró. Fa molts anys va deixar inacabats els estudis de Filologia Catalana i el semestre passat es va decidir a continuar-los. Actualment està buscant feina d’auxiliar administrativa.

RafelMompóTormoRafel Mompó, de 47 anys. És nascut a un poblet de València, però ara viu a Guardamar (Alacant). Fa molts anys va deixar sense acabar els estudis de Filosofia, però la seva diversitat d’interessos fa que s’hagi decidit a apuntar-se a Grau de Llengua i Literatura Catalanes.

NúriaPontGómezNúria Pont, de 35 anys. És de Blanes però viu a Terrassa des de fa 10 anys. Compagina els seus estudis amb la feina -fa d’administrativa- i amb la família -té un fill de 4 anys i una parella de 42-. Per ella, estudiar Llengua i Literatura Catalanes és treure’s una espineta.

Estem molt contents de treballar junts i tenim ganes de tirar endavant l’assignatura. Això, juntament amb una bona predisposició per part de tots, fa que siguem un grup ben compenetrat amb ganes de superar les dificultats que se’ns presentin.

Grop d’Aranés

Anuncis

Una resposta a Sobre nosaltres

  1. rafeltormom ha dit:

    Tot i que no és l’objectiu del nostre treball, voldria recordar que la presència de la petja occitana és prou extensa i perceptible a les terres de parla catalana, en l’onomàstica (topònims i noms de persona), en el lèxic i la literatura, en algunes festes i costums. De fet, el mot que dóna nom a la llengua, ‘oc’, l’emprà a doll el català en èpoques reculades. Sota diferents grafies (hoc, oc, och, hoch, ò), com ens innova el DCVB, significava: “1. Sí. 2. També, igualment. a) Fins i tot.”
    Rafel Mompó

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s